Cu toții știm cât de important este un somn odihnitor în timpul nopții. Lipsa acestuia ne poate afecta sănătatea, așa că dacă aveți probleme atunci când doriți să adormiți seara, trebuie să luați măsuri urgente.
Alimentația este importantă în ceea ce privește somnul. Știm, desigur, că nu este recomandat să mâncăm mult seara, tocmai pentru că ne forțăm stomacul să funcționeze la capacitate maximă într-un interval în care acesta ar trebui să se odihnească.
Însă tot mai multe voci susțin că un anumit fruct tropical ne poate ajuta să adormim mai repede și să ne odihnim mai bine, arată Mirror.
Tot mai multe persoane susțin că ananasul este de mare ajutor atunci când vorbim despre somn și despre calitatea acestuia.
Într-un videoclip care a devenit viral pe TikTok, Emma Leigh, în vârstă de 21 de ani, spune că consumul de ananas înainte de culcare a ajutat-o „să adoarmă mai repede și să doarmă mult mai adânc”.
În videoclipul ei, Emma le-a spus urmăritorilor săi să mănânce ananas înainte de culcare dacă se luptă cu insomnia, deoarece fructul crește producția de melatonină, hormonul somnului, în organism. Ea a mai spus că speră că sfaturile ei vor fi de ajutor, iar mulți internauți au confirmat că au reușit să adoarmă mai repede cu ajutorul acestui sfat.
Dar, având în vedere câte „trucuri” de tot felul există pe internet, ne ajută, într-adevăr, ananasul, să dormim mai bine? Potrivit lui Max Kirsten, specialist în somnologie, afirmațiile Emmei despre producția de melatonină sunt adevărate.
„S-a demonstrat că consumul de ananas sau consumul de suc proaspăt de ananas înainte de culcare crește markerii melatoninei din creier cu până la 266%. Triptofanul (un aminoacid prezent în ananas) crește în mod natural nivelul melatoninei și serotoninei”, spune acesta.
Ananasul conține o enzimă numită bromelaină, care este cunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatorii. Dacă disconfortul sau durerea din cauza inflamației interferează cu somnul, efectele antiinflamatoare ale bromelainei ar putea ajuta la îmbunătățirea confortului general și calității somnului, mai explică el.
Sursa foto: Shutterstock